Откраднаха диаманти за 350 млн. евро

На летището в Брюксел бе извършен дързък грабеж на диаманти и злато, стойността на които може да достигне 350 млн. евро.

Ако сумата от 350 милиона евро, колко съобщи фламандската телевизия ВРТ, се потвърди, то това ще е най-големият обир в кралството за последните най-малко 25 години, пише БГНЕС.

Група бандити, въоръжени с "автомати с лазерни мерници", ограби готвещ се да излети за Цюрих самолет на швейцарска авиокомпания. В момента на грабежа на него са товарели злато и диаманти. Нападателите са заплашили охранителите от частната компания, отговаряща за транспортирането на изключително ценни стоки, "Бринкс", след което са ги принудили да отворят бронираната кола. Бандитите са задигнали сейфа с диаманти и няколко килограма злато.

Според някои медии, в сейфа е имало над 10 кг диаманти, но нито полицията, нито пресцентърът на летището потвърждават тази информация. Полицията заяви само, че е "откраднат ценен товар, чиято стойност не се уточнява".

Престъпниците са проникнали безпрепятствено на охраняемата територия на летището с два автомобила – Mercedes и Audi, които са имали полицейски буркани и са били боядисани с цветовете на полицията. Те веднага са се насочили към швейцарския самолет, което означава, че са разполагала с точна информация за неговия товар.

При нападението, което е отнело само няколко минути, никой не е пострадал. Не е произведен нито един изстрел. След това крадците са изчезнали. Полицията не е успяла да организира успешно преследване. Единственото, което е открито, е един подпален Mercedes,  изоставен на няколко километра от аерогарата.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини