Разкриха обир на автомобил по горещи следи в Кърджали

Полицаи от РУ-Кърджали разкриха кражба на пари от автомобил. В управлението вчера за срок до 24 часа е задържан 24-годишен кърджалиец. След подаден сигнал за липсваща сума от лек автомобил, паркиран в Кърджали, е започната проверка по случая и е установен съпричастният към деянието. По първоначални данни мъжът намерил ключа на колата, отключил и прибрал парите. Група „Охранителна полиция“ в РУ-Кърджали продължава работата по изясняване и документиране на кражбата.

         Проверка за нанесени щети на лек автомобил е започната в РУ-Кърджали. 29-годишен е подал жалба, че злоумишлено е било нарушено лаковото покритие на „Сеат“, паркиран в Кърджали. Работата по случая е по чл. 216, ал.1 от Наказателния кодекс за повреда и унищожаване на чуждо имущество.

          Нерегистрирано моторно превозно средство е било установено от полицейски служители от РУ-Кирково. За проверка в село Кирково бил спрян лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 85-годишен жител на общината. При направена справка станало ясно, че колата е със служебно прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. По случая е започната проверка с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

        Сигнал за запален комин на жилищна сграда в Кърджали е подаден вчера в 15,15 часа. Екип на пожарната служба в града загасил огъня. Няма материални загуби.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини