ДПС: Страната е в агония, трябват спешно предсрочни избори през април

Лютви Местан

ДПС се обяви за разпускането на настоящия парламент и провеждането спешно на предсрочни избори през април. В Кърджали лидерът на партията Лютви Местан призова премиерът Борисов да се оттегли от властта. Не знам дали ще има мир в страната, ако с мир не си отидат. България се нуждае от правителство с нов кредит на доверие подчерта Лютви Местан. Той каза, че ДПС като политическа партия е предприела стъпка в тази насока. Той призова президента Плевнелиев да започне нови консултации, но вече в тази насока.

Не мога да прогнозирам в каква посока ще се развият протестите обхванали страната, но правителството няма адекватен отговор. Тези протести са колкото срещу високите цени на тока, толкова и срещу ниските доходи, натърти председателят на ДПС.

  Рано или късно празният хладилник изяжда телевизионния образ. Прекрачена е границата на търпението, обобщи Местан. Има риск от по-нататъшна ескалация на напрежението и то трябва да се овладее с интрументариума на демокрацията,отбеляза председателят на Движението. Той посочи, че протестите, които се случват по конкретен повод-високите цени на тока, са всъщност протести срещу монополната власт на Борисов. Тя от своя страна ражда монополни отношения в икономиката. Това са протести срещу цялостната политика на кабинета, срещу цялостното му управление, категоричен бе Местан.

Той припомни, че преди година и половина в Джебел пожизнения лидер на ДПС Ахмед Доган е поставил основната задача на партията:свалянето на ГЕРБ от власт. Тогава Сокола каза, че управлението на Борисов е пълен провал. Днес улиците са пълни и хората скандират „Оставка”,посочи Местан.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини