Стотици кърджалийци блокираха колелото на Автогарата, искат EVN да си ходи

Блокадата на автогарата

    Стотици кърджалици блокраха днес по обяд с възгласи “Мафия” колелото на автогарата и спряха движението на автомобили и автобуси. Съгражданите ни протестирха срещу произвола на монополите и високите сметки за ток. Те не зачетоха опитите на полицията да спре шествието, което тръгна от паметника на Васил Левски. Първоначално протестиращите се запътиха към пощата. Тук те решиха да блокират движението на централния булевард „България” по посока на автогарата. Полицаите не успяха да спрат стотиците недоволни. Шествието стигна до колелото с викове „ЕVN е мафия” и „ЕVN-вън”. Протестиращите развяваха български знамена и носеха плакати с текстове като”Срещу монополите, корупцията, предателите във властта. Не сме роби и няма да търпим. Гаврят се с нас” и „Искаме държава за гражданите, не за монополите”.

  Протестът както и преди седмица бе организиран в социалната мрежа”Фейсбук”.За участие се бяха записали около 300 души. 117 бяха посочили,че се колебаят. 1950 бяха поканените.Този път за разлика от предишния протест имаше много млади хора. Сред тях бяха и много бивши металурзи. Към множеството се присъедини и лидерът на социалистите в града Милко Багдасаров с внука си. Той сподели за Кърджали бг вести, че червените изцяло застават зад исканията на протестиращите.

 От гражданското движение „Днес” разпространиха искания, сред които са енергоразпределителните дружества да се откажат от драстично завишените сметки за януари 2013 г. Те искат също да бъде променен начина на ценообразуване, с което да се гарантират прозрачни и ясни сметки за потребителите.

Множеството от протестиращите обаче бяха за национализация на ЕРП-тата. Те се уговориха следващата неделя протестите да продължат, докато има резултат.

Георги Кулов

Мургав каруцар подкрепи протестиращите
Полицай се опитва да спре шествието по булеварда
Милко Багдасаров се включва в протеста
Малките водеха
И децата негодуват
Полицаи увещават протестиращите да освободят булеварда
Пред паметника на Апостола
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини