Вътрешният министър: Лютви Местан е доста изнервен

Винаги съм се разграничавал от подобен подход и действия, като тези, които предприе Октай Енимехмедов. Това каза пред журналисти в Пловдив министърът на вътрешните работи и зам.-председател на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов в коментар на обвиненията на Лютви Местан за анти-ДПС настроение, чрез героизирането на младежа, насочил пистолет срещу Ахмед Доган.

Може би Лютви Местан е доста изнервен от отговорността, която пое оглавявайки като лидер ДПС, посочи Цветанов. В момента те усещат, че вече има пробив на политическата сила, а ПП ГЕРБ вече има определено присъствие и затова смятам, че повод за това изказване на Местан е неговото емоционално състояние, каза Цветанов. Миналата събота и неделя той е бил в Търговищко и Шуменско и там е имал възможност да проведе срещи в общини, които са били недостъпни за други политически формации или за лица от други.

Цветанов посочи като пример община Опака, където вече ПП ГЕРБ има изключително голяма подкрепа от местното мюсюлманско население. С толерантното си поведение и отношение към тях успяхме да получим тази подкрепа. В този район през 2007 и 2009 година е имало около 400 души в подкрепа на ГЕРБ, а през 2011 година те са 1200. Предполагам, че тази изнервеност на Лютви Местан идва оттам и мога да го уверя, че лично аз и ГЕРБ винаги сме говорили за толерантност и уважаване на етноса, каза Цветан Цветанов. Според него Местан е притеснен и от това, което се случи в Кърджали, тъй като там в цялата област през 2007 година е имало 11 общински съветници от ГЕРБ, а през 2011-та са 42-ма. Цветанов даде като пример за своето изявление и ситуацията в търговищкото село Лиляк, където след разговори с кмета се прави всичко възможно да се отпуснат 20 000 лева, както за местната джамия, така и за църквата в селото.

Източник: novini.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини