Мюсюлмани скочиха срещу главния мюфтия заради далавери за 500 000 лв.

Членове на Инициативния комитет в защита на мюсюлманите в Пловдив са пуснали жалба в прокуратурата срещу главния мюфтия Мустафа Хаджи за измами в особено големи размери. Обвиненията срещу Хаджи са за далавери с вакъфските имоти за над 500 000 лева, а мюсюлманите в Пловдив искат оставката му, съобщава Дарик.

По думите на Хайри Мурад от инициативния комитет, Мустафа Хаджи и бившият председател на Джамийското настоятелство Джамисет Джафер са източили половин милион от имотите чрез фиктивни ремонти. В схемата е участвал и един от наемателите на вакъфските имоти Кирил Гунчев.

"Гунчев казва, че е направил ремонт за 260 000 лева, Джафер се подписва, че наистина е правен ремонт и сумата се удържа от наема в полза на наемателя", разказа Мурад.

"Реално ремонти никъде не са правени, а Мустафа Хаджи, Джамисет Джафер и Кирил Гунчев си разделят парите", каза още Хайри Мурад.

Бившият председател на Джамийското настоятелство Джамисет Джафер, който е настоящ общински съветник от ДПС в Пловдив, нарече твърденията смешни. "Тези хора просто търсят внимание и не желая да ги коментирам", каза още Джафер, който наскоро нашумя с активното си участие в побоя над Октай Енимехмедов.

Срещу Джафер има и обвинения, че незаконно е събирал наеми от името на името на Районното мюфтийство, с което ги е ощетил с над 2 милиона лева.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини