Напрежение в Кърджали заради митинг за Октай

“Фейсбук” може да взриви Кърджали, ако привържениците на идеята за наказание на побойниците над Октай Енимехмедов се съберат пред сградата на окръжния съд. Каквито и да са били мотивите му за нападението над Ахмед Доган, той е извършил престъпление. Реакцията на делегатите, които се нахвърлиха да го бият, след като той беше обезоръжен от охраната, е импулсивна реакция, момент, в който човек реагира, воден от афекта, коментират в ДПС.

На противно мнение обаче са над 40 души от Кърджали, подкрепили страницата във Фейсбук, където се настоява за наказание на побойниците. Почти всичките са младежи и сред тях преобладават симпатизанти на ГЕРБ и на Касим Дал. В групата „Кърджали“ се отправят призиви за протест пред съда в събота и много от участниците са заявили желания да се присъединят към него.

В ДПС обаче предупреждават, че това може да доведе до непредвидима ескалация на напрежението. „Когато в неделя се върнах в Кърджали след Националната конференция на ДПС, много мои приятели искаха да се съберем и още следващия ден да отидем в София, за да търсим справедливост и възмездие. Едва успях да ги разубедя“, разказа делегат на форума и общински съветник от ДПС в Кърджали. Негови колеги също са на мнение, че евентуален митинг, организиран от Фейсбук, може да доведе до контрамитинг на симпатизантите на Доган и да се стигне до сблъсък между двете групи.

В интернет пространството една от най-коментираните теми е участието на Кадир Мустафов и Исмаил Кьосеюмер в побоя над Енимехмедов. Кадир Мустафов е нанасял удари с чанта и ритници на поваления вече Октай, а Исмаил Кьосеюмер се е опитал да го удари при извеждането му от залата в НДК. Кадир Мустафов е известен със случая на полицейско насилие, при което преди три години полицаи нахлуха в дома на родителите му заради съмнение, че той се занимава със сутеньорство. Кьосеюмер е брат на бившия кмет на Момчилград, в момента е журналист на свободна практика и е бил на форума на ДПС като фотограф.

Източник: http://www.mignews.info

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини