Конвой води до Кърджали бандита Синбад

Издирваният за съпричастност към обира на банков трезор в Кърджали на 4 януари т.г. Симеон В. Д., по прякор Синбад, който е бил задържан при специализирана полицейска операция в нощта срещу четвъртък в Перник,  се конвоира за Кърджали. Това съобщи агенция „Фокус” по информация от комисар Валентин Димитров, директор на ОД МВР Перник. Процесуално-следствените действия са продължили до рано сутринта.
“Лицето има около 26 регистрации по различни членове на Наказателния кодекс – за кражби, грабежи, наркотици, хулиганство и т.н.”, каза комисар Валентин Димитров. Синбад ще бъде конвоиран за Кърджали, за да продължат процесуално-следствените действия с него.
Другият задържан по време на специализираната полицейска акция е Симеон В. М., по прякор Фризьора. За него днес ще се проверява дали има съпричастност към грабежа в Кърджали. Ако не се установи такава съпричастност, той ще бъде освободен. Симеон В. М. също има множество регистрации за различни криминални деяния.Агенция „Фокус” припомня, че на 4 януари 2013 г. около 01,20 часа близо до трезор в Кърджали беше задържан 37-годишният пловдивчанин Славчо Магеров – Магера. В трезора били разбити 32 касети, след като е проникнато през необезопасен прозорец. Преди това била неутрализирана смяната, охранявала обекта.4500 евро са били открити от полицаи при извършено претърсване в района на трезора – обект на грабеж. Парите били захвърлени от извършителите. Открити и иззети са още пистолет с патрони и маска. В непосредствена близост до трезора полицаите намерили изоставен автомобил БМВ, с който са се придвижвали извършителите.

Източник: http://www.pik.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини