Вежди Рашидов: Не съм турски шпионин

Министърът на културата дойде в парламента и заяви, че ще съди лидера на "Атака" Волен Сидеров, който от парламентарната трибуна го нарече турски шпионин

"Не съм турски шпионин. Никога не съм бил нещо друго, освен прекрасен български художник", заяви министърът на културата Вежди Рашидов на брифинг в НС.

Скандал избухна в парламента между Вежди Рашидов и лидера на "Атака" Волен Сидеров.От парламентарната трибуна Сидеров нарече Рашидов "турски шпионин". Лидерът на "Атака" попита за българско-турски сериал, който щял да се снима у нас с посредничеството и помощта на министъра на културата.

Вежди Рашидов дойде в парламента и даде специален брифинг по този повод, като поясни, че тези думи са минали всякакви граници.Животът ми е минал като достоен български гражданин, каза Рашидов. "Няма да приема някой да си позволява от позицията на никой да ме плюе", каза той, като заплаши, че ще го осъди за тези думи, "за явните клевети и лъжи в тях".Докато Рашидов правеше изявлението, покрай събралите се журналисти премина Волен Сидеров и между тях се завърза словесна схватка.Рашидов обвини самия Сидеров, че работи за турските интереси, както и за ДПС. Кой си ти, довчерашен книжен слуга, обърна се министърът към депутата.

"Само моето име седи в най-големите музеи – това ако е работа против България… Аз съм бил един от най-достойните български граждани и съм обичан и от българи, и от турци, и от евреи. Не е моя работа да държа сметка на частните фирми. И от Турция, и от Франция, и от Холандия, отвсякъде съм обичан, а ти - от никого не си обичан”, обърна се Рашидов към Сидеров.Във връзка със заснемането на българо-турски сериал, Рашидов каза, че не е работа на българския министър да взима отношение за два турски частни субекта, а само на съда."Нито съм участвал, нито е моя работа. Жалко, че си в парламента и се правиш на депутат. Кандидатствам в МРРБ с проекти и работя само проекти, нито ги раздавам, нито ги виждам”, каза той, във връзка с думи на Сидеров, че е дал 3 милиона лева за чалга музиката."Досега ни набиваха турски сериали всяка вечер. Български актьори ще играят в турски сериали и ще разиграват епизоди от историята на България. Ние сме категорично против турската пропаганда да стъпва на българска земя, да използва киноцентъра", каза след скандала Волен Сидеров.

Източник: vesti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини