Цвета Караянчева: Михалевски лъже за водния цикъл

Депутатът от ПГ на Коалиция за България Димчо Михалевски трябва да се извини на кърджалийци за лъжата, че проектът за воден цикъл на Кърджали няма да види бял свят. Това каза на брифинг в парламента Цвета Караянчева, заместник-председател на парламентарната група на ГЕРБ, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Искам да развенчая една лъжа, която Димчо Михалевски каза в една пресконференция, че Министерство на околната среда и водите блокира изграждането на пречиствателна станция и колектори в Кърджали. По думите на Караянчева - пълна лъжа е, че проектът за воден цикъл на града няма да види бял свят поради процедурни хватки на управляващите и дискриминационно отношение към Кърджали, както и че са необходими 73 милиона лева за водния цикъл, а община Кърджали трябва да осигури 21 милиона лева. „Проектът вече е подписан – за под 70 милиона лева и само 2 милиона лева е съфинансирането на община Кърджали. Ако има малко достойнство този политик Димчо Михалевски, който претендира за прозрачност и принципи, да излезе и да се извини на мен и на всички кърджалийци, защото след 2 години те ще имат водопроводна система и пречиствателна станция”, каза Цвета Караянчева.
По думите й - днес община Кърджали е подписала един от най-големите си договори за воден цикъл на стойност малко под 70 милиона лева.
„Това е проект, който се разработваше дълго време и благодарение на усилията и помощта на служителите на Министерството на околната среда и водите и общинска администрация. Включително по настояване на областния управител на Кърджали и на мен този проект вече е във фаза подписан договор и започва изпълнението му. Това е много важно за област Кърджали, защото досега Кърджали е един от малкото градове, в които няма пречиствателна станция. Този проект е трябвало да се реализира още по времето на Тройната коалиция, но незнайно защо, поради липса на капацитет или друга липса, този проект не е направен”, каза Караянчева.
„Очаквам Михалевски да поднесе извиненията си на жителите на град Кърджали и лично на мен”, добави депутатът.
Илия Илиев, председател на групата общински съветници от ГЕРБ в Кърджали, заяви, че общинските съветници на ГЕРБ ще продължат да следят за избор на изпълнител, за спазване на процедурите, за разходването на средства, как се изпълнява проектът и дали всичко е в услуга на жителите на град Кърджали.
Областният управител на Кърджали Иванка Таушанова добави, че проектът е отдавна чакан и решава голяма част от проблемите, свързани с авариите по водопроводната и канализационната мрежа на града.
„Тази сутрин имахме подобна ситуация и при проливни дъждове се наводняват отделни кръстовища. Проектът включва 37 км водопроводна и канализационна мрежа – рехабилитация и ново изграждане, изграждане на пречиствателна станция, която ще обслужва над 58 хиляди жители”, каза Таушанова.

Пресцентър ГЕРБ Кърджали

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини