Булсатком без bTV и TV7 за празниците

След Би Ти Ви и от ТВ7 също заявиха, че спират подаването на сигнал към "Булсатком".

По-рано Би Ти Ви обяви, че спира излъчването на своите канали в мрежата на "Булсатком".

От 3 ч. сутринта на 22 декември абонатите на този доставчик няма да имат достъп до каналите на "Би Ти Ви Медиа Груп", съобщиха от телевизията.

Би Ти Ви заявяват, че сателитният оператор системно не е изплащал задълженията си към медията.

В официалната си позиция "Булсатком" отрича да има неизплатени задължения към телевизията.

Операторът съобщава, че причината за спирането на излъчването е, че Би Ти Ви са поискали три пъти по-високо заплащане за своите канали.

От ТВ7 също обвиняват оператора в неуредени задължения. Според официалната позиция на телевизията, излъчването на каналите на групата към оператора ще бъде възобновено веднага, след като задълженията му бъдат изчистени и се подпише новият договор за 2013 г. Дотогава от телевизията съветват да се гледат каналите на групата онлайн в мрежата или да се ползват услугите на други кабелни оператори.

Освен в дългове, Би Ти Ви обвинява "Булсатком", че дискриминира медиийната компания, като отказва да поднови договора си за излъчване на седем канала на "Би Ти Ви Медиа Груп", на обща цена по-ниска от 2 лв. на абонат, а в същото време оценява и заплаща само за един канал в мрежата си близо 3 лв. на абонат.

Според пазарни проучвания "Булсатком" декларира и по-малък от реалния брой свои абонати, с което допълнително сериозно ощетява възможностите на "Би Ти Ви Медиа Груп" за инвестиции в повече ново, качествено съдържание за зрителите, казват още от Би Ти Ви.

Би Ти Ви съобщи още, че ще възобнови сигнала към оператора след като той изплати задълженията си и след завършване на преговорите за излъчването през 2013-та година.

Източник:Vesti.bg

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини