Тежка авария остави клиентите на Булсатком и А1 без достъп до услуги

Хиляди домакинства в Пловдив, София и други големи градове на страната са без интернет и телевизия, сигналите са от цялата страна.  Проблеми имат предимно абонатите на Булсатком, както и А1.

Проблемът е възникнал във вторник, 8 юни. Сайтът на доставчика се срина, а телефоните оператори даваха постоянно заето. Услугите към А1 постепенно се възстановяват.

От доставчика изпратиха съобщение, че проблемът е свързан с авария с електроразпределителната мрежа в София. По-рано там стана пожар в шахта за кабели.

Съобщението гласи: 

„Уважаеми клиенти,

уведомяваме Ви, че поради голяма повреда в електроразпределителната мрежа в София, временно няма да имате достъп до част от ТВ каналите: 
Евроком, EKids, Маx Sport 1, 2, 3, 4, City TV, Tiankov Folk, Super Toons, Radio Payner.

Възможно е прекъсване и на подавания интернет сигнал към нашите клиенти. Нашите екипи работят по отстраняване на аварията.

Благодарим Ви за разбирането!"

Проблемът обаче е към всички тв канали, а не само от изброените. Към момента няма информация кога услугите ще бъдат възстановени.

По-късно от Булсатком публикуваха следното съобщение:

"Поради тежка авария в електрозахранващата мрежа от днес, все още има услуги които не работят. 

При възстановителните дейности на аварията от днес следобед на електрическите трасета, която остави големи части на София без ток и изгори кабелите на основните оптични трасета, преди около 40 мин багерите на Електроразпределителното дружество  прерязаха и бекъп трасетата на Булсатком. В момента вали и проливен дъжд в София, което още повече утежнява обстановката. Нашите екипи имат да сплайсват над 1000 прерязани оптични кабела. Ремонтните дейности по отстраняване на тежката авария продължават и в момента.

За съжаление, връзките до кол центъра и сайта на Булсатком също са засегнати и временно не са достъпни. 

IPTV – Интерактивната ни ТВ услуга работи върху чужди мрежи - през единствената ни непрерязана оптика с доставчик БТК. Опитваме се до минути да пуснем и мултискрийн приложението ни за мобилна телевизия Bulsatcom Mobile TV без автентикация до възстановяване на другите услуги. Можете да свалите приложението Bulsatcom TV от всяка една платформа за приложения. 

Всички работим само с един фокус - да възстановим услугите максимално скоро.

Извиняваме се за причиненото неудобство!

Екипът на Булсатком"

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини