Изсичане на дървета в центъра на Кърджали предизвика спонтанно недоволство

Изображение 1 от 3

    Изсичане на дървета в центъра на Кърджали предизвика спонтанно недоволство. Със заповед на Община Кърджали се режат дървета във вътрешния двор на блока над А1. Вече са отрязани два млади чинара и едно сухо дърво.

    Живущи в блока се опитват да попречат на действията на общинската фирма „Озеленяване,благоустройство и чистота“ да отреже един голям чинар и един орех. Стоян Димитров е паркирал колата си между двете дървета и е категоричен, че няма да я премести, докато общината не се откаже от намеренията си да ги отсече.

    Стоян Димитров посочи, че искане до общината е подадено за двете млади дръвчета,които повреждали с коренната си система водопровода и канализацията на стара къща до блока. Той не възразил на това, но когато бил направен опит да се посегне на ореха и чинара се възпротивил.

    Живущи в блока споделиха,че това е втори опит да се премахнат дърветата в задния двор.Преди години влиятелен кърджалиец поискал изсичането им с намерение да строи гараж.

    Искането за отсичане на двете дървета е входирано в общината на 23 май.При нас е постъпило на 1 юни. Наредено е да отсечем две дървета:бряст и орех. Имаме пермаментно разрешително да сечем саморасляци и сухи дървета.Това сме и направили.Наредих на моите служители да не влизат в пререкания с гражданите, докато въпросът не се изясни в общината. Това каза за Кърджали бг вести управителят на общинската фирма „ОБЧ“ Раид Идриз.

    С казуса е запознат шефа на екологичния отдел на Общинска администрация Веселина Танчева.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини