Човек на Ахмед Доган бори кризата с формула

Най-добрите 15 учени от Америка, Европа, Русия и Австралия ще създадат формула срещу кризата на международна конференция, която ще се проведе в четири поредни дни в Брюксел и София, съобщава "Стандарт", позовавайки се на инициатора на форума проф. Владко Панайотов.

Евродепутатът от групата на ДПС/АЛДЕ е получил зелена светлина от ключови фигури в европейските институции срещата на световните асове в разработването на нови технологии да бъде на два етапа - в Белгия и в България. Конференцията е първата по рода си в този състав, защото ще даде готови решения, а няма да постави начало, коментира зам.-председателят на ДПС и ръководител на групата евродепутати от партията на Ахмед Доган.

Форумът е планиран за пролетта на другата година, а идеята му е да се обсъди коренно нов подход към суровините, глобалното затопляне и вредните емисии, уточни проф. Панайотов. Учените вече имат работно предложение как да се спестят над 100 млрд. евро на година, а няколко световни компании, между които и "Ролс-Ройс" са проявили интерес към разработките им. Именно евродепутатът от ДПС е сред основните автори на изчисленията. Заради разработките си проф. Панайотов получи в четвъртък най-високото отличие на Чили - наградата "Бернардо О`Хигинс".

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини