Разказът на 10-годишната Мариета от Кърджали в сборника „Зелени разкази” 2

Разказът „Невероятната история на едно шише” на Мариета Владиславова Димитрова на 10 години, ученичка от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”- гр. Кърджали, ще бъде публикуван в специален сборник, събрал отличени творби от Националния конкурс „Обичам природата, и аз участвам” на МОСВ. Малката Мариета успя да заплени журито със своя разказ и така той е сред избраните 15 творби на деца от цялата страна, участвали в конкурса и получили шанса творбите им да бъдат публикувани. 
Министерство на околната среда и водите проведе за втора поредна година конкурс за деца на тема „Обичам природата, и аз участвам”. През тази година в конкурса взеха участие над 2000 деца и юноши на възраст от 7 до 18 години с общо 2570 творби от цялата страна. От областите Хасково и Кърджали се състезаваха 150 творби, като на регионално ниво бяха номинирани за националния кръг по 10 в трите категории. 
С по 10 творби от 3-те категории - рисунка, разказ и предмет, изработен от рециклирани материали, участваха възпитаниците на ОУ „Св.Св.Кирил и Методи” Кърджали в първият кръг на конкурса. Сред номинираните 30 творби за участие в националния кръг се оказаха 11 творби на ученици от кърджалийското училище, а в края на конкурса разказът на възпитаничка на училището влезна в специалния сборник „Зелени разкази 2”, чиято премиера ще бъде на 10 декември в столицата.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини