Скандал във Филиала ,скачат срещу диктата на Пловдивския университет

доц.д-р Димитър Арнаудов

Скандал избухна днес след като преподаватели,персонал и студенти от Филиала „Любен Каравелов” скочиха срещу натрапеният им за директор доц.Иван Джамбов от Пловдив. Университетът-майка без да зачете предложението на филиала определи снощи за директор свой кадър, който преподава българска история в Кърджали.

  Потъпкани са всички процедурни правила и преди всичко правилника, който регламентира избора на директор, каза на пресконференция доц.д-р Димитър Арнаудов. Той е избран в началото на годината за председател на Общото събрание на филиала. Именно Общото събрание, в което са представени преподаватели, персонал и студенти предлага кандидата за директор в съответствие със академичното самоуправление. От 33 членове 26 са се обединили около кандидатурата на доц.Дора Щерева, която досега бе зам.-директор. 7 са напуснали демонстративно заседанието. Другите са излезли със становището,че Дора Щерева е единна кандидатура и представлява желанието на филиала. Димитър Арнаудов внася предложението във Филиалния съвет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. От там то е депозирано в Академичния съвет. Той обаче не го взема под внимание,проявявайки високомерие и незачитане на мнението на кърджалийци.

Ще сезираме Контролният съвет на Пловдивския университет за нарушената процедура. Ако няма реакция ще отнесем въпроса до Административния съд, подчерта Димитър Арнаудов.

Георги Кулов

Членове на Общото събрание на Филиала
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини