Привикват таен свидетел срещу екзекуторите на Малкия Роко

Потърпевшият Ерсун

Свидетел със скрита самоличност се очаква да внесе повече яснота по заплетеното дело срещу Александър Маринов, съобщава в. "ШОУ". Лудия Али от Кърджали, който се опита да убие по-малкия брат на Роко, може да получи 20 години затвор и най-накрая да влезе зад решетките. Делото срещу него се протака от години и бе отлагано над 7 пъти. В Кърджали той е известен с прозвището Дале Али (Лудия Али), спряган е като човек на несебърския бос Митьо Очите. Смята се, че е един от местните лихварски босове, за него се твърди още, че се занимава с трафик на дрога и проститутки.Окръжният прокурор Светлозар Лазаров ще иска най-тежкото наказание за Маринов. Според ангажираните с казуса делото е знаково не само заради замесените в него фигури, но и заради перипетиите и протакането в разследването, продължило толкова дълго време, разкриха източници от прокуратурата пред “ШОУ”. 
Ерсун Рашид е пребит на 14 април 2010 г. надвечер. 15 души нападат с пръти, бухалки и колове Малкия Роко. Екшънът се разиграва в популярното кърджалийско заведение “Кооп”, намиращо се в съседство с офисите и жилището на Ерджан Рашид. Датата също не е избрана случайно. 13 години по-рано Роко е арестуван при спецакция “Комар” от тогавашните барети на ГДБОП. 
Източници на “ШОУ” разкриха още, че малкият брат на Роко е пребит заради невърнати пари. Дале Али му дал голяма сума на заем, лихвата постоянно растяла и той на практика не можел да върне парите. 
След кървавото меле Малкия Роко изпада в шестдневна кома, 
претърпява и две животоспасяващи, черепно-мозъчни операции
Същата нощ, в която той е пребит, Александър Маринов разиграва цирк пред болницата. Пристига със своите биячи и търси спешна медицинска помощ с оплаквания, че е в прединфарктно състояние. Лекарите решават да го оставят за наблюдение едно денонощие в кардиологичното отделение на клиниката. През това време синът на лихваря - Тончо пък напуска България и дълго време се укрива в чужбина. Свидетели твърдят, че той също бил сред биячите на Малкия Роко, но ченгетата не го търсят за разпит. Две години по-късно от полицията в Кърджали признават, че разследването допуска и други грешки. Кървавите и разпокъсани дрехи на берящия душа в хирургията Ерсун Рашид са предадени от лекуващия персонал на една от сестрите му. Вместо да бъдат иззети от следователите като веществено доказателство. Едва когато Малкия Роко вече е изписан от болницата, той и придружител ги занасят в РДВР-Кърджали и настояват да бъдат присъединени към разследването. Именно позасъхналите кървави петна по тях ще се окажат ключов момент в бъдещия ход на делото. Последвалите ДНК-експертизи установяват наличие на кръв от сина на поръчителя Дале Али - Тончо Маринов.
Александър Маринов е задържан след близо деветмесечно разследване при показна акция на маскирани полицаи в Кърджали. 
При акцията той получава инфаркт

Така вместо към ареста, маскираните ченгета го откарват към болница в София, където му е извършена спешна операция и са му поставени общо пет стента. Дале Али се залежава в кардиологичната клиника “Св. София” и така отлага няколко съдебни заседания. Трима лекари, подписали се под съдебно-медицинската експертиза, изразяват мнение пред кърджалийските окръжни магистрати, че „всяка стресова ситуация и повишаване на психо-емоционалното състояние на Маринов може да доведе до сърдечна недостатъчност, включително и летален (смъртен – б.а.) изход”. Назначават се нови съдебно-медицински експерти, но вещите лица посочват едни и същи мотиви като на предишните. “Крайно време е да се извърши проверка на клиниката “Св. София”. За случая съм уведомил и Върховната прокуратура. Странно е една и съща епикриза на обвиняемия да бъде издавана от две различни лечебни заведения”, коментира окръжният прокурор на Кърджали Светлозар Лазаров.
“Маринов най-спокойно се разхожда из града. Срещнах го на 29 май и той ми каза, че ще прецени дали да дойде на заседанието”, това пък обяви в съда адвокатът на Малкия Роко Васил Василев.Лудия Али се яви на дело едва през октомври т. г., но през цялото време демонстрира влошеното си здравословно състояние - кашля, задушава се. Адвокатите му дори поискаха кратка почивка.Общо 5 души са обвиняемите по делото. Синът на Александър Маринов, Тончо, бе доведен с белезници и охрана в залата. Става ясно, че той се намира в следствения арест като обвиняем и по друго производство.
Макар и да демонстрира висок стандарт на живот, Лудия Али разработва единствено малко магазинче “За 1 лев” и павилион за хамбургери. 

Блиц

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини