Делото за опит за убийство срещу Дале Али започва отново на 31 юли

Малкия Роко

На 31 юли от 10,30 часа  в Окръжния съд в Кърджали се подновява съдебната сага около опита за убийство на Емил Йосифов Христов-Малкия Роко.

Както първи Кърджали бг вести писа делото за опита за убийство на Емил Йосифов Христов-Малкия Роко зацикли и започва отначало. Върховният касационен съд с решение 221 го  върна на първа инстанция. Нов съдебен състав ще кледа делото в Окръжния съд на Кърджал,и в което обвиняеми са Александър Маринов Христов-Дале Али и синът му Тончо Александров Маринов.

   Решението на въховните магистрати излиза, след като  жертвата Малкия Роко и неговия адвокат обжалваха присъдата пред Върховния касационен съд. Емил Йосифов Христов твърди,че срещу него е извършен опит за убийство и екзекуторите му трябва да получат до 17 години затвор,а не обвинението да бъде за нанасяне на средна телесна повреда,както го е квалифицирал Окръжния съд в Кърджали.

От решението на Върховния касационен съд става ясно също,че двама от членовете на съдебния състав в Кърджали са подписали присъдата с особено мнение.

„Иначе казано,допуснато е особено съществено нарушение на процесуалните правила,тъй като присъдата не е постановена с необходимото и безпротиворечиво мнозинство,което очертава липсата на годен съдебен акт”,се казва в решението на върховните магистрати.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини