В Хасково пафкат трева, в Димитровград зобят амфетамини

Любимият наркотик на хасковлии-марихуаната

Любимият наркотик на Хасково е канабисът, личи от заловеното количество и вид дрога от началото на годината, информират от полицията. За 9 месеца са засечени 20 души с различно количество марихуана. Има няколко случая на амфетамини и метамфетамини и едва 5 гр. заловен хероин. Случайно или не, количеството е толкова скромно, след като на 1-ви февруари ченгетата спипаха в Орфей известен дилър на хероин. Оттогава има само още един задържан с този вид дрога, в края на август. Наблюдава се забележителен отлив на „твърдия“ наркотик, за сметка на по-евтините и безобидни заместители. На свободния пазар една цигара с марихуана се продава на около 2-2,50 лв.

Тревата се пуши ударно и в другите общини. Снощи в Харманли е задържан 22-годишен младеж от Симеоновград, в чийто дом на улица „Ц. Церковски” са откити 5 грама суха листна маса – марихуана, 5 семена и везна. Има общини обаче, където на почит са главно амфетамините. В ивайловградския арест отлежават трима мъже на 22г, 24г и 25г. Те пътували с лек автомобил Форд Ескорт, при проверка на който са открити 5 хартиени пликчета с прахообразно вещество, реагиращо при полеви наркотест на метамфетамин. Особено ударно се зобят с амфетамини в Димитровград. Последният случай бе от 15-ти октомври, когато в дома на 28 годишен бе открита цяла аптека-амфетамини на прах и таблетки. Същият ден у 26-годишен негов съгражданин бе заловено скромно количество за лична консумация - 0.5 грама метамфетамин. Сред ченгетата още се разказва като куриоз, как един от бригадирския град буквално се назобал с амфетамини в опит да се спаси от полицейска проверка. 22-годишен изгълтал 5 пакетчета с по 1 грам дрога при вида на униформените, но му приседнало и „върнал“ стоката.

За това какво се търси в хасковско свидетелства и полицейската акция от 25-ти октомври, когато свиленградските полицаи засякоха след гонитба бургазлия. В колата му е открита марихуана, 12 грама амфетамини и 862 милиграма метамфетамини. Във връзка с това, бургаската полиция обискирали дома на бургазлията в кв. Меден рудник и открили пълен набор от дрога - хероин, кокаин, екстази, трева и други екзотични опиати. Дилърът обаче тръгнал за хасковско с традиционното - канабис и амфети.

Отпреди 4 дни пък е и първият нашенец задържан да шофира след употреба на упойващи вещества. В Харманли закопчали 19-годишен симеоновградчанин, чиято проба с наркотест е отчела положителен резултат на тетрахидроканабинол.

Г. Христов

В склад на "Кърджалийска" бе открита цяла лаборатория
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини