Черният Великден тръгва утре в Апелативния съд. Преглед на регионалния печат

Черният Великден тръгва утре в Апелативния съд, заглавие над главата в „Новинар юг”. Темата е водеща на 3-та. В началото на май тази година двамата братовчеди Данаил и Живко получиха по 12 и 10 години затвор за жестоката катастрофа в Симеоновград, в която загинаха шестима младежи. Апелативните съдии в Пловдив са назначили нова експертиза по искане на защитата.

Министър Атанасова: Дълговете на „Св. Екатерина” – заради безхаберие, челно заглавие на първа страница. Изявлението на здравния министър е от събота, когато Десислава Атанасова бе в Хасково. По думите й хирургичния блок е част от активите на МБАЛ Хасково и само съдът може да реши спорове за собствеността.

От КАТ звънят на общината при катастрофи в дупки, акцент от 2 страница. За петъчната сесия на ОбС Хасково, на която бе променена наредбата за общинските пътища.

Шишманово се сви наполовина за Байряма, заглавие на 4-та. Половината му обитатели тръгнали по гости за празника.

„Хасково” бие „Рилецо” напук на реферите, водещо заглавие на спортната страница. В събота хасковските баскетболистки се наложили над „Рилски спортист” с 69:56.

Държавата няма да спасява общинските болници, челно заглавие на първа страница в „Хасковска Марица”. Тема на публикацията е изявлението на здравния министър Десислава Атанасова в събота в Хасково.

Отец Георги получи почетния знак на Димитровград, друг акцент от първа страница. Архиерейският наместник на хасковската духовна околия получи грамота и почетен знак в присъствието на пловдивския митрополит Николай.

Областната ще си плаща за паркинга, чело на 2-ра. За петъчните решения на хасковския Общински съвет. Досегашният служебен паркинг на областната администрация влиза в очертанията на разрастващата се Синя зона.

Бивш шофьор на съда съди Темида, акцент от 3-та. Димо Димов, ексшофьор на Окръжния съд, е завел дело срещу бившия си работодател за неизплатени командировки и извънреден труд. Претенцията му е за 2000 лв. След отводите на всички магистрати от Районния съд в Хасково, папките са пратени в Димитровград. Очаква се обаче и димитровградските съдии да си дадат отвод, защото и те са част от хасковския съдебен окръг.

Майчинството – изкривена щедрост или справедливост, темата на 5 страница. За последните спорове в общественото пространство по повод протестите на майките.

Свиленград – Хасково 0:0 под дъжда на Колодрума, акцент от спортната страница. Местното дерби завърши с реми пред пълни трибуни.

Публиката на крака за Вальо Танев, акцент от 8 страница. За хасковската премиера на спектакъла „Откачена фамилия”, преминала с огромен успех.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини