”Пуси райът” палят Путин и Лукашенко

Руската пънк група "Пуси райът" разпространи днес нов видеоклип, в който изгаря портрет на президента Владимир Путин, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

В клипа, пуснат в Интернет, три от изпълнителките от "Пуси райът" с маски на главите си - запазена марка на групата - се спускат с въжета по фасадата на запусната сграда. Заедно с тях се спуска огромен плакат, на който е нарисувана жена с китара с надпис над нея "Пуси райът". Под нея се виждат по-малки портрети на Владимир Путин и беларуския президент Александър Лукашенко, нарисувани върху картон.

"Женски глас зад кадър казва на английски: "Ние се борим за правото да пеем, да мислим, да критикуваме. Да бъдем музиканти и творци, готови на всичко, за да променят своята страна, независимо от рисковете. Ние ще продължим музикалната си битка в Русия, която се управлява от един зъл човек". След това трите жени подпалват портретите на Путин и Лукашенко.

Новият протестен акт на групата неминуемо ще раздразни Кремъл, посочва Ройтерс. Три момичета от "Пуси райът" - Надежда Толоконникова, Мария Альохина и Екатерина Самуцевич - вече бяха осъдени на по две години затвор заради "пънк-молебена" срещу Путин в един от най-големите православни храмове в Москва. Пънк групата се състои от около петнадесет жени и момичета. Две от членките на групата, участвали в "пънк молебена", са напуснали Русия, а за останалите не се знае къде се намират.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини