Толоконникова от Пуси Райът изчезна?

Излежаващата присъда членка на Пуси Райът, Надежда Толоконникова е в неизвестност, предаде БиБиСи.

Съпругът на пънкарката е заявил пред американски медии, чеоткакто беше преместена в наказателна колония преди 10 дни не е получавал никаква информация за нея.

Тя, заедно с други членки на бандата й бяха арестувани, след като през февруари миналата година изпълниха нецензурна протестна песен в църква в Москва.

Изпълнителката е била преместена с влак, след като сепоявиха информации, че е била заплашвана с убийство от заместник-директорката на затвора в Мордовия, където беше настанена първоначално.

Последваха редица протести и гладни стачки от страна на "пънкарката", което доведе и до решението за преместването й.

За последно е била видяна от свидетел по време на преместването й на 24 октомври на жп гарата в Челябинск, в Уралските планини.

Междувременно от Федералната служба по изпълнение на наказанията съобщиха, че Толоконникова е изпратена в друга изправителна колония и когато пристигне там близките й ще бъдат уведомени в 10-дневен срок, както е според руското законодателство.

Според Наказателния кодекс се забраняваразпространение на информация за местонахождението на осъдения. Когато бъде установена в колонията, ще бъде уведомен един от роднините, избран от самата Толоконникова.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини