Излагат вино,тахан,мед от Източните Родопи на фестивал на туризма в София

Биологични и местни продукти от Източните Родопи ще бъдат представени на щанда на българско-холандския проект „Новото тракийско злато“ на  Зелени дни 2012 - фестивал на отговорния туризъм, природата и здравословния живот, от 20 до 22 април в София.

            Посетителите ще могат да си купят вино, тахан, мед, орехи, бадеми от района, както и да получат информация за фермерите-производители. Все повече ферми в Източните Родопи се отварят за туристи и гости, които не само могат да видят как се произвежда храната, но и да си купят пресни продукти директно от производителите.

            На щанда на „Новото тракийско злато“ ще се предлагат и издадените по  проекта пътеводител и туристическа карта за Източните Родопи, както и информация за организирани и индивидуални посещения в района, туристически дипляни, брошури за предстоящите Дни на тарпана  (27-29 април) в района на с. Сбор, Крумовградско и Фестивала на хляба в с. Рабово (28 юли).

            Зелени дни се организират от Българската асоциация за алтернативен туризъм и спортно-туристическа агенция Одисея-ИН с подкрепата на Столична община и ОП „Туристическо обслужване“. Във фестивала, който по традиция се организира в градинката пред Народния театър „Иван Вазов“, ще  бъдат представени дестинации за зелен туризъм, природни паркове, общини и неправителствени организации в областта на биоразнообразието и устойчивото развитие, производители и вносители на биохрани. Ето част от програмата:

ñ      Изложение на открито – продукти за едно по-здравословно и отговорно ежедневие

ñ      Представяне на екологично и социално отговорни бизнеси

ñ      Конференция "Дестинация София - стари предизвикателства и нови възможности"

ñ      Туристически бизнес с човешко лице: дестинации, туроператори, къщи за гости

ñ      Интерактивна програма – лекции, творчески ателиета с екологична насоченост, велоприключения, екипировка, томболи и още много други игри и изненади

ñ      Дарителски кампании

ñ      Фотоконкурс

ñ      Кино-програма с екологична тематика

ñ      Концерт, посветен на световния Ден на Земята

ñ       

“Новото тракийско злато“ се представя за втори път на „Зелени дни“.  Виж тук за първото ни участие

За проектаНовото тракийско злато

Новото тракийско златоe петгодишен проект (2009-2014) за устойчивото развитие на Източните Родопи, финансиран от Националната пощенска лотария на Холандия, най-голямата благотворителна лотария на страната. По проекта работят български и холандски експерти екотуризъм, устойчиво развитие,  биоразнообразие/дива природа, биологично земеделие, ПР и комуникации. В подкрепа на екипа са ангажирани холандските организации  АРК с опит в опазването на околната среда и Авалон, специализирана в биологично земеделие.

 Новото тракийско златое уникален проект, съчетаващ в интегриран подход работата по три компонента: дива природа, биологично земеделие и екотуризъм.

Вижте повече на: www.newthraciangold.eu 

Абонирайте се тук за бюлетина по проекта

 






 
 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини