Валентин Захариев с палат за 5 милиона

Валентин Захариев
Чорбаджията на рудата крие няколко лимузини в гаража си в Княжево

Олигархът Валентин Захариев, който обрече на глад и мизерия хиляди миньори и металурзи в Кърджали и в Мадан, се къпе в охолство и разкош зад стените на 3-метров непристъпен зид на имението си в Княжево – пише в. „Уикенд”. Смуглият бизнесмен, който доскоро се кичеше с етикета чорбаджия №1 на рудата в България, е собственик на разкошно имение в полите на Витоша, което започна да строи малко след като приватизира „Кремиковци” за 1 долар. Малцина са били гости в баровската къща на коравосърдечния олигарх, тъй като Захариев винаги е изповядвал философията „покритото мляко котки не го лочат”.

Все пак стари работници от металургичния комбинат „Кремиковци” си спомнят, че в първите месеци след като Захариев се настанил начело на харизаното му от държавата предприятие, той си поръчал чисто нов асансьор за къщата в кв. „Княжево”, платен от касата на „Кремиковци”. Стойността на поръчката за асаньора надхвърляла 200 хил. долара, което навежда металурзите на мисълта, че Захариев е хвърлил поне 5 милиона за строежа и обзавеждането на имението си.

Чорбаджията на рудата се вози в бронирана лимузина BMW, а в гаража му ръмжи и поръчков Ягуар за 250 бона.

Валентин Захариев стана омразен на работниците в България заради цинизма около сагата с „Горубсо Мадан”. Вместо да признае, че изпитва трудности и затова не е плащал от 6 месеца и без това мизерните заплати на миньорите, богаташът безцеремонно ги нарече „мързеливци”, които не изпълнявали нормите.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини