Продават на търг самолет на Валентин Захариев

Частен съ­дебен изпъл­нител прода­ва на търг са­молет на бив­шия собстве­ник на "Кремиковци" Вален­тин Захариев. Става въпрос за пътничес­кия модел "Бийч супер кинг Еър 200", който е в ак­тивите на за­късалата фир­ма "Интер еър". Същатае еднолична собственост на "Интертръст холдинг", който се кон­тролира от Захариев и синовете му Кирил и Петър.

Началната цена е 731 520 лв. Самолетът е произведен през1990 г. от американската корпорация "Бийч еърк- рафт". Максималната му излетна маса е 5,67 тона и може да превозва до 8 пътници.

Интересна подроб­ност е, че самолетът се продава само с един двигател. Другият е даден за ремонт в база­та на производителя-"Прат & Уит- ни" в Германия. Услугата оба­че не е запла­тена и мото­рът още стои в сервиза. Тър­гът е насрочен заради необслужван заем на "Интер еър" към германска­та финансова компания "Гефа". Авиацион­ният бизнес е поредният, в който Вален­тин Захариев търпи неуспех. Преди това бизнесменът за­губи ОЦК, а съдебни из­пълнители разпродава­ха тръбопрокатния му завод и предприятието "Фин тех маш".

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини