Валентин Захариев грабва под носа на бившите си работници от ОЦК 2 милиона лева

Петър Георгиев под натиска на металурзите

4 милиона лева ще си приберат на гърба на металурзите от ОЦК фирма на бившия собственик Валентин Захариев и основният му кредитор Първа инвестиционна банка. Парите са в сметка на частния съдебен изпълнител Росен Сираков и са набавени от продажби на активи на предприятието. При него са и исковете на над 250 металурзи, които имат да вземат от 2 до 12 работни заплати. Вчера обаче при Сираков са депозирани две жалби -от Захариев и от трезора, които искат с предимство да си получат вземанията.

Скандалната вест предизвика протест на металурзите пред Първа инвестиционна банка. Шефът на клона Петър Георгиев настоя за среща при областния управител Иванка Таушанова. Работниците излъчиха двадесетина представители, които влязоха в сградата на областна администрация.

Според Георгиев банката е дала за работни заплати още по времето на Захариев 487 000 лева, без гаранция,ч е ще си ги получи обратно. След това е намерила инвеститор, а сега изка да възроди цинковото производство, където ще се завърнат металурзите.Ние сме с вас. И ние сме излъгани от Захариев. Не можем обаче да му позволим да вземе 2 милиона лева от частния съдия изпълнител, каза Петър Георгиев.

Областният управител Иванка Таушанова обеща юрист на общината да проучи и запознае работниците с правната страна на проблема и как в бъдеще да процедират. Тя каза, че ще покани ръководството на фирмата инвеститор “Хармони 2012 “ да разясни на металурзите бъдещите си намерения. Старали сме се да бъдем открити пред вас и пред медиите.Ще ви държим в течение,подчерта губернаторът.Тя акцентира на това,че привлякла работни места по оперативна програма “Човешки ресурси”.Осигурила за 120 души работа по временната трудова заетост.

Работниците не бяха удовлетворени от резултата от срещата. Те искат държавната власт да сложи на една масаВалентин Захариев, Първа инвестиционна банка и другите фирми, на които ОЦК дължи пари и да ги накара да се откажат от вземанията си в полза на работниците. Утре ще протестираме и пред офиса на Сираков. Искаме да се откажем от него. Той не ни защитава интересите , казаха металурзи.

Георги Кулов

Таушанова и Георгиев
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини