Езиковата прави благотворителен концерт за Юксел Ахмедов

Юксел Ахмедов

Благотворителен концерт в подкрепа на  известния български певец и музикант Юксел Ахмедов организира  Гимназията с преподаване на чужди езици „Христо Ботев” в Кърджали. Юки, както го наричат всички,  е възпитаник на елитното учебно заведение. Той се нуждае от животоспасяващо лечение, за което са необходими средства.

Инициативата за благотворителната изява е на учениците от Езиковата гимназия, които се гордеят с това, че такава знаменитост е излязла от тяхното училище. Те смятат да наберат средствата по време на спектакъл, който ще се състои на 22 декември от 18 часа в залата на Драматичния театър „Димитър Димов”. Освен постъпленията от билети, ще се набират и допълнителни дарения.

       „Този свят е за всички!

        Няма празник за сам!

        Нека бъдем добри!

        Вяра,надежда,любов

        на всеки за миг подарим!”

Този стих е изписан в поканата за благотворителния концерт, който възпитаниците на Езиковата гимназия връчиха на общественици в града.

Спектакълът е коледна приказка, в която са вплетени танци, песни и етюди. Ще звучат в изпълнение на ученици и три негови песни. Едната от тях ще бъде и финал на концерта.

Юксел Ахмедов е професионален музикант, композитор, аранжьор, а в последно време и тонрежисьор в собственото си звукозаписно студио. Завърши Българската Държавна Консерватория с пеене през 1976 в класа на Стефан Анастасов и още същата година рокаджийския му глас и маниер на изпълнение го завежда в рокгрупа Диана експрес, в която две години се изявява като клавирист и вокалист паралелно с Васил Найденов (1976-78). Участва във втория албум на групата, независимо от това, че го няма в снимката на корицата на плочата. След отделянето на Митко Щерев през 1978,  групата се претрансформира в рокгрупа Фоноекспрес, на която Юки е ръководител и соло вокал в продължение на 10 години (1978 – 1988). За този период издават една дългосвиреща плоча „Фоноекспрес“(1982), а в последствие записват и най-великите хитове на групата - авторските песни на Юки „Дали ни стига това“ и „Както казват хората“. Не случайно през цялото време на съществуването си групата е в първата десятка на най-добрите рокгрупи в България. От 1990 работи с група Кукери почти 9 години в много страни на Европа. През 1999 създава своя етноформация Сарай и издава първия си албум на турски език с негови аранжименти на известни народни песни на турците в България. В последните години работи като тонрежисьор в звукозаписно студио на Националния Дворец на Децата – София, където участва в редица проекти за откриване и подпомагане на деца-таланти. Паралелно с това е отново музикален ръководител на нова концертираща формация Етно експрес със специално подготвен модерен репертоар от английски, български и турски песни. Главен музикален координатор е в проекта Етно талант 2010.

БАНКОВА СМЕТКА ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА: ОББ BG19 UBBS 8002 2023 3774 30

Йорданка Чавдарова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини