Зрелищен пожар в държавната ТЕЦ „Марица-Изток“ 2

Изображение 1 от 3

    35-метров комин на сероочистващата инсталация при седми блок на ТЕЦ е изгорял тази сутрин. Пожарът е избухнал при ремонтни работи, само по чудо инцидент се е разминал без пострадали.  

    В момента към мястото на инцидента пътуват шефът на пожарната в Стара Загора старши комисар Стоян Колев и областният управител на града Гергана Михова. По първоначални данни не се наложила евакуация на дежурната смяна в централата. От „Мини Марица Изток“ ЕАД – Раднево уточняват, че към този момент няма смущения в електроподаването. В нормално темпо продължавало и подаването на въглища към държавната ТЕЦ.

    Възникнало е възпламеняване на гума на един от абсорберите на сероочистваща инсталация, който е в планов ремонт.

    Организиран е кризисен щаб – от най-близката болница в град Раднево са заявили готовност, да изпратят линейки и да посрещнат пострадали при нужда.

    Междувременно стана ясно, че към момента топлоцентралата работи с 1/2 от мощността си – 840 мегавата. Изключени са 7 и 8 блок.  Взети са всички необходими мерки за обезопасяване на района. Няма опасност за населението.

    Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще посети ТЕЦ „Марица-Изток 2“ ЕАД, за да провери на място обстановката.

    Източник: monitor.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ма
      майора
      6 -1
      14:39, 24 юни 2019
      Този пожар ще струва доста скъпо на държавата!Абсорбера (комина) се е деформирал , гумата , с която е защитен отвътре е изгоряла и деминистрите също са унищожени!Има и бъркалки помпи , тръбопроводи и радиоизотопни броячи и др.Всички материали са вносни и се доставят след предварително заявяване!
    • 2
      96
      96808
      1 -1
      15:47, 24 юни 2019
      "Зрелищен " - Кръшков направо получил оргазъм :)) ...
    Последни новини