22 °C

Конференция "Вдъхновени-заедно за детство без насилие" ще се проведе в Кърджали

Конференция “Вдъхновени - заедно за детство без насилие”ще се проведе на 25 юни 2019 г. (вторник) от10:30 до 13.30 часа в Кърджали

Насилието над деца е сериозен проблем, които изисква спешни действия. Не са ни известни всички добре работещи механизми за предотвратяване и реагиране при насилие. Въпреки това акцентът върху основани на доказателства политики, практики и програми може да допринесе за установяването на баланс между необходимостта от действие и нуждата от прилагане на обмислени и икономически ефективни интервенции. През юли 2016 г. благодарение на партньорството на международни агенции бе даден ход на INSPIRE — набор от основани на доказателства практики за превенция и реагиране на насилието над деца, наред със стартирането на Глобалното партньорство за прекратяване на насилието срещу деца. Пакетът на INSPIRE бе отговор на нарастващото признаване сред международната общност, че насилието над деца е световен проблем, засягащ общественото здраве и правата на човека, на който правителствата, дарителите, международните организации, неправителствените организации и местните общности спешно трябва да обърнат внимание.

В основата на INSPIRE: Насоки относно индикаторите и рамка за резултатите е заложен принципът от Конвенцията на ООН за правата на детето (КПД), че всички деца имат правото на свобода от всички форми на насилие, като документът има за цел да помогне на правителствата и неправителствените организации да следят напредъка и промените в хода на прилагането на стратегиите на INSPIRE за превенция и реагиране на насилието над деца и юноши.

В тази връзка Фондация “П.У.Л.С.“ като част от  Обединение “Детство без  насилие”, работещо за изграждане на нулева толерантност към насилието над деца в нашето общество, планува провеждането на местни и регионални срещи, под надслов “Вдъхновени - заедно за детство без насилие” в градовете Перник, Благоевград, Кърджали и Хасково.  С оглед на спецификата, която предлага INSPIRE в събитието участие ще вземат представители на местни/регионални институции, като РДСП, ДСП, ОЗД, ОДнаМВР, РУО, МБАЛ, училища, граждански организации, родители и други структури, ангажирани със закрилата на деца.

Основна цел на срещата е да се поставят на дневен ред нуждите в региона и възможностите, които могат да ползват от създадените инструменти в INSPIRE.

Кърджали бг вести


2 коментара

 • 1
  Со
  Соня
  0 0
  12:44, 28-06-2019
  Каква ти "свобода от насилие"?! Ето какво правят тези така наречени "освободители", от които бедното, горкото дете ужасено вика: "Помоощ!", когато го вземат от родителите му и го натикват в чуждата кола! https://www.vbox7.com/play:dab7d60b
  • Со
   Соня
   0 0
   13:01, 28-06-2019
   Малка корекция - детето го вземат насила от баща му с цената на психическа травма, която то ще носи като доживотна присъда.


Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Kardjali.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 16.07.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини