Златаровци отбелязаха Деня на Земята

Световният Ден на Земята се отбелязва всяка година на 22 април, като основната цел е  да се привлече вниманието на повече хора върху проблемите, свързани с опазването на планетата и съхраняването на живота върху нея.

        За първи път инициативата се провежда на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. През 1990 г. празникът на планетата е обявен за международен, с цел хората да се обединят в защитата на околната среда. Мотото на тазгодишните инициативи за Деня на Земята е „В природата нищо не съществува само“. То акцентира върху това, че всички живи същества имат незаменима стойност и всеки вид има уникална роля в сложната мрежа на живота.  

          Във връзка с празника възпитаниците на ПГ по туризъм „Проф. д-р  Асен Златаров“ се включиха в множество инициативи, организирани от община Кърджали. Ученичките Ванеса Ленкова от VIIIа клас,  Мария Паула Делииванова и Синем Хасан от IXа клас демонстрираха умения за аранжиране на цветя. Те представиха своя цветна композиция на „Празника на цветята“ в градската градина.                                                                

            За поредна година в ОДК се проведе ученическа конференция за добри екологични практики „Земята – наш дом“. Организатори на проявата бяха Община Кърджали, ПГЕЕ „Капитан Петко войвода“ и ЦПЛР-ОДК.                                                                     Ванеса Ленкова и Мария Паула Делииванова се представиха със своя презентация на тема „Да спасим Земята“. Чрез нея те призоваха  всеки да даде своя принос, колкото и малък да е той, в опазването на Земята.

                Всички инициативи заедно ще покажат силата на малките индивидуални действия за опазване на планетата Земя.                                                                                                                                                         

Това съобщиха от ръководството на Професионалната гимназия.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини