Златаровци се изявяват в конкурс „Забележителностите на област Кърджали, област Смолян и област Хасково"

На 15.06.2023г. изявени ученици от Гимназия по туризъм в Кърджали получиха официално своите грамоти за участие и достойно представяне на конкурс, организиран от Областна администрация на тема: „Забележителностите на област Кърджали, област Смолян и област Хасково". Конкурсът е част от дейностите по проект "Интелигентни маркетингови стратегии за туризма в трансграничния регион". Целта на тези дейности е въвличане на младите хора от тези области в опознаването и популяризирането на туристическия потенциал на региона.В проекта се включиха и 30 ученици от гимназията с ръководител Любица Сиракова – старши учител по професионална подготовка, които взеха участие в състезателната градска игра „Родопско приключение“ . Трите отбора - „Бели“, „Зелени“ и „Червени“, преминаха по маршрут от 7 туристически обекта в централната част на града, като във всеки обект търсеха следи, показващи пътя до следващия, с помощта на скрити карти. Финалната цел беше намиране на „ Знамето на победителя“. Първи, с поставената задача, се справи отбора на „Белите“ и така спечелиха заслужено I–во място. Играчите получиха златни медали, грамоти и предметни награди от областния управител г-н ДаниелДелчев. На II-ро място финишира отбора на„Зелените“, а III-то място зае отбора на „Червените“. Техните представители съответно получиха сребърни и бронзови медали, грамоти и предметни награди.

 Възпитаниците на Гимназия по туризъм се представиха успешно в конкурса и чрез мултимедийни презентации, пътеписи и фотографии. Откроиха се имената на : Стоил Стоев, Давут Фаик, Найден Найденов- VIIIб клас, Елица Тодорова, Илкай Танер, Десислава Бочукова, Йордан Балтов - IXа клас,Анджела Хорочева -IXб клас,Иваная Стефанова - Xб клас и Йорданка Маркова от XIIб клас.

   Директорът на гимназията, г-жа Марияна Стратиева връчи официално грамотите на участниците, поздрави учителите, мотивирали учениците за участие, като им пожела още нови успехи, които да ги вдъхновяват и издигат престижа на гимназията.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини