Бизнесът поиска отсрочка за 560 лв. минимална заплата и формула за ръста й. Преглед на печата

"24 часа":

Разследват 3-ма лекари за свободата на Ценко Чоков

Трима доктори се разследват от прокуратурата по подозрение, че са заблудили съда за здравословното състояние на Ценко Чоков.

Бившият кмет на Галиче бе освободен под домашен арест в края на септември заради куп болести. От май идва в съда на носилка. Магистратите го пуснаха под домашен арест след тройна съдебномедицинска експертиза. Вместо да стои вкъщи обаче, Чоков е хванат от полицаи да се забавлява в ресторант в кв. "Драгалевци". Те го засекли на маса в понеделник, малко след като си поръчал храна и вино. Нямало и помен от старите му болежки, които го измъчваха, докато бе в килията. По-късно снимки от заведението, в което Чоков е вечерял с още 2-ма, изтекоха и в медиите.

Веднага след това апелативната спецпрокуратура отправи светкавично искане до съда Чоков да бъде върнат зад решетките. Той трябвало да стои вкъщи на адрес в Студентски град. В деня, когато униформените хванали Чоков в ресторанта, той имал разрешение да посети зъболекар, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Разрешението обаче не включвало посещение на кръчми.

Скандал.

"Юлен":

Цялата истина за "Юлен" иска БСП

Искаме цялата истина за собствеността на "Юлен" -кога го е придобил Марк Жирардели, срещу колко пари, какво е отношението му към концесията, към евентуални нарушения по тази концесия. Въпросите постави зам.-председателят на ПГ на БСП Крум Зарков след заседание на ИБ на партията днес. Той подчерта, че въпросът със собствеността на фирмата-концесионер на ски-зоната в Банско е изключително важен. По думите му новината, че Жирардели е собственик на "Юлен", е поредната подигравка с българските граждани. Миналата година по това време Гинка Върбакова се оказа купувач на ЧЕЗ, днес Марк Жирардели купува "Юлен", само може да се питаме какво ще се случи оттук нататък. Може би лятото концесионирането на Черноморието ще отиде при Майкъл Фелпс, иронизира Зарков.

Това че българската икономика последователно и сигурно минава в ръцете на подставени лица, е факт, очевиден за всички, с изключение на правителството, възмути се социалистът. По думите му докато истинските контрагенти се крият зад подставени лица и офшорки и държавата се прави, че не го вижда, няма да имаме лифтове, а скоро няма да имаме и планина.

Празници.

"Монитор":

Коледата невъзможна в големите градове

Инвеститори се отказват да наемат общински пространства в големите градове за коледни базари. Проверка на "Монитор" установи, че хората не припознават празнични изложения като място, на което да изпият чаша греяно вино, а като магазини за коледни играчки.

Най-популярният базар и през тази година е немският в центъра на София. В продължение на месец в градската градина столичани и гости на града имат възможност да се насладят на вкусни коледни сладкиши, топли напитки и греяно вино. "Базарът включа 36 къщички, като от тях 4 са за благотворителна дейност, а от останалите 32 се извършва търговска дейност", обясни кметът на район "Средец" Мария Ачкова.

Доходи

"24 часа":

Бизнесът поиска отсрочка за 560 лв. минимална заплата и формула за ръста й

Минималната заплата да не става 560 лв. от началото на годината, а да остане 510 лв. И да започне да расте едва след приемането на формула, по която това да се случва.

Такова искане поставиха четирите организации на работодателите - КРИБ, БСК, АИКБ и БТТП, пред правителството и синдикатите вчера. Това стана дни, след като в интервю за "24 часа" финансовият министър Владислав Горанов обясни, че правителството се опитва чрез минималната заплата да накара бизнеса да вдигне доходите на работниците си.

Арабаджиеви.

"Сега":

МВР най-после пусна за издирване в Интерпол Вълчо и Маринела Арабаджиеви

МВР най-после пусна за издирване в Интерпол с червена бюлетина Вълчо и Маринела Арабаджиеви. Досега те се търсеха само с европейска заповед за арест, което предполагаше, че прокуратурата и вътрешното министерство знаят, че са в страна от ЕС. Сегашното развитие на нещата обаче означават, че на практика те не могат да ги открият и затова са пуснати за издирване по цял свят.

Спецпрокуратура обвинява собствениците на разностранен бизнес, включително и на хотел "Маринела" за укриване на данъци и пране на пари. По сходни обвинения в ареста е едно от техните деца - малкия им син Вълчо Арабаджиев.

Европредседателство.

"Сега":

Павлова сдава поста като министър по председателството

Министерството за българското европейско председателство ще бъде закрито, а Лиляна Павлова ще бъде освободена като министър. Това става ясно от предложение на премиера Борисов до депутатите с дата 17 декември. Мотив за действията на министър-председателя е краят на тройното председателство между Естония, България и Австрия. То завършва на 31 декември, а на 1 януари 2019 г. председател става Румъния. Ведомството на Павлова се закрива именно от старта на следващата година.

Очаква се проектът за решение за структурни и персонални промени в Министерския съвет да бъде гласуван в четвъртък. От внесения документ не става ясно какви са намеренията на Борисов относно кариерата на Павлова.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ма
    МАНГО
    2 0
    10:36, 19 дек 2018
    "Минималната работна заплата в Гърция в момента официално е 586 евро, но в действителност по данни на Евростат е 684 евро, защото работещите в Гърция продължават да получават 14 заплати годишно. "


    Е.ати "бизнеса" в Мутрастан!
Последни новини