Песни на хор „Незабравки” от Кърджали ще звучат на Коледа в българската база на Антарктида

Диск на Представителен дамски хор „Незабравки” от Кърджали, който наскоро отбеляза своята 50-годишнина с юбилеен концерт, заедно с книга за състава озаглавена „Живот в незабрава”, ще отпътува за остров Ливингстън на Антарктида със следващата експедиция до ледения континент.

Това съобщи председателят на НЧ „Обединение 1913” в областния град Стоян Анадолиев, който е един от участниците в експедиция до Антарктида през 2014 година.

Водачът на антарктиците в България проф. Христо Пимпирев лично е потвърдил пред него, че на Коледното тържество в българската база на остров Ливингстън ще звучи „Песен за Кърджали” и други песни на хор „Незабравки”, между които обработки на български народни песни, както и популярни хитове от българската поп музика, включени в репертоара на хора.

Дискът и книгата ще попълнят електронната библиотека с кърджалийски автори на поезия и проза, която занесох при експедицията през 2015 година на остров Ливингстън, заедно със знамената на община Кърджали и на читалището, каза Анадолиев.

Той припомни още, че на единствения православен параклис тогава бяха дарени реплики на средновековни икони от колекцията на Историческия музей.

Така присъствието на Кърджали на ледения континент става доста осезателно, а да не забравяме, че там има нос, носещ името на родопския град”, каза още Анадолиев.  

dariknews.bg 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини