По обвинителен акт на Районна прокуратура-Кърджали е осъден 39-годишен мъж за държане на наркотични вещества

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Кърджали е осъден Левент Г., на 39 г., – за това, че е държал хероин с общо тегло 0,2491 гр.-престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от Наказателния кодекс.  Районен съд-Кърджали му е наложил наказание от една година „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим и глоба от 2 000 лева.

На 05.01.2018 г., в гр. Кърджали, Левент Г. се намирал в жилищен блок , като държал у себе си четири сгънати листчета със завит в тях хероин. Запътил се да излезе от входа. Когато стигнал до площадката на първия етаж, видял, че при входа има полицейски служител.  Левент Г. избягал нагоре по стълбите, като поискал да изхвърли пакетчетата от прозореца, но не успял, а след това опитал да погълне едно от тях.

То се залепило за гърлото му и той усетил задушаване – започнал да кашля и да диша трудно, като веднага бил откаран в Центъра за Спешна помощ в гр. Кърджали, където получил лекарска помощ.

Левент Г. има три предходни осъждания за аналогични престъпления – държане на наркотични вещества, като  настоящото деяние е извършено в изпитателния срок по две от предходните му осъждания. Предвид това, съдът е групирал тези предходни осъждания и определил ефективното изтърпяване на наказание от още 7 месеца „лишаване от свобода“ и глоба в размер на 1000 лева.

Присъдата е потвърдена от Окръжен съд-Кърджали и е влязла в сила.

Това съобщиха от Пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини