Лясково е от първите села с местна структура на Женско ДПС

С голям ентусиазъм дамите от село Лясково учредиха местна структура към Женско дружество на Движение за права и свободи - Черноочене.

На срещата, която премина при голям интерес и открит диалог, присъстваха председателят на Общинския съвет на ДПС в Черноочене Бедрие Газиюмер, кметът на село Лясково Шабан Адем и представители на общинското ръководство на партията.

Председателят на общинския съвет на ДПС в Черноочене Бедрие Газиюмер поздрави жените за инициативата. Тя изрази надеждата, че местната партийна структура ще даде по-голяма възможност на представителките на нежния пол за изразяване на позиции в решаването на проблемите.

Бедрие Газиюмер отбеляза, че новосъздадената организация, заедно с местните структури на  Женското дружество в селата Драганово и Комунига са едни от първите местни структури по селата не само в чернооченско, но и в региона.

От своя страна новоизбраният председател  на Женското дружество на ДПС в село Лясково Семра Сали заяви, че е изключително щастлива от факта, че дамите отново проявяват своята активност. През годините винаги сме били активни в различни политически, социални и културни мероприятия.

Структурата в село Лясково си постави за цел да създаде условия за по-активното участие на дамите в обществено-политическия живот не само в населеното място.

Исмет Исмаил

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини