Култовата „Стара къща“ стана на две десетилетия

Култовият ресторант „Старата къща“ в центъра на Кърджали стана на двадесет години. Гостите на заведението опитаха от приготвената за юбилея торта, както и от специалитета му пълнена тиква с карамел.

  „Старата къща“ е първото частно представително заведение в столицата на Източните Родопи. То е създадено от братя Сиракови. Архитект е Станислав Луков. Ресторантът е едно от лицата на Кърджали, където кърджалийци водят отбрани гости. То е предпочитано от деятели на културата. В него са похапвали легенди като Георги Калоянчев, Стоянка Мутафова, Слави Трифонов. Сред музикантите са Румънеца и Енчев, Сигнал, Б.Т.Р.. Навестяват го и политици, предимно министри. Гостувал е и експремиерът и председател на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев.

  Любимо място е на видни кърджалийци, много от които известни общественици и предприемачи.

  Пръв управител на „Старата къща „ е Татяна Сергеева Манчева-Сиракова, съпруга на д-р Стефан Сираков. Неин е и специалитета пълнена тиква с карамел. Щафетата от нея поема сегашният съдържател на ресторанта Христо Ламбев.

 Капацитета на „Старата къща“ е 80 места , но дневно от тук преминават много повече кърджалийци и гости на града . Те се наслаждават на жива музика на  дуета Тодор и Вера.

 Георги Кулов 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини