Завардиха пътищата, неумела маневра изби ченето на старец

88 автомобила и 109 лица са били проверени в специализирана операция на територията на РУ-Джебел за контрол за правоспособност, употреба на алкохол и упойващи вещества, техническа изправност на автомобилите. За констатираните 10 нарушения са съставени 10 фиша по ЗдвП.

Шофьор с алкохолна проба 1,51 промила е установен от полицаи в село Пенковци вчера. Мъжът се движил с личния си лек автомобил „Пежо“ и бил спрян за проверка в хода на специализирана операция за ограничаване на предпоставките за тежки пътни произшествия. Издаден е талон за медицинско изследване и е направен химически анализ на кръвната проба на водача. Образувано е бързо производство в РУ-Кирково.

При движение на заден ход 43-годишен водач на товарен автомобил не се убедил, че пътят зад него е свободен и ударил 77-годишен пешеходец. Произшествието станало вчера около 12,30 часа в село Калоянци. Пострадалият бил транспортиран в Центъра за спешна помощ в Кърджали, където било установено, че има счупени зъби. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали е извършила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава разследващ полицай.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини