20 °C

Дивите купони на студентския празник отиват в миналото, в Кържали се празнува на групи

Дивите купони на студентския празник отиват в миналото, в Кърджали се празнува на групи. Вече остава само спомена, за това как целите випуски пълнеха ресторантите на града. Сега студентите се събират по групи и спазват благоприличие. Една от причините са и ограничените им финансови възможности.

   Кърджалийската Алма Матер-Филиалът на Пловдивския университет следва от няколко години това правило. Пример на студентите за единство дават техните преподаватели.  Те се събират на 14 декември в комплекс „Арпезос”, за да вдигнат здрав купон. Ще почетат , както Студентския празник, така и Коледа. Вече е уточнено менюто. Ще се заложи на пастирска салата и вратна пържола с гарнитура.

 В самия ден 8 декември преподаватели и студенти  

ще се съберат в актовата зала на Филиала да почетат празника.

Земеделският колеж, който години наред даваше пример на организирани купони този път няма да е единен. Студентите се пръскат по групи. Част от студентите са предпочели хижа. Преподавателите, много от които от Пловдив, ще се приберат в родния си град.

Самостоятелно по групи ще отбележат 8 декември и възпитаниците на Филиала на Минно-геоложкия университет. Те ще имат обща изява на 9 декември в голямата зала на читалище „Обединение”. Тук 50 абсолвенти от випуск 2017 г. ще получат дипломите си.

Георги Кулов


Хороскоп за 16.08.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини