Полицията на крак за Студентския празник в Кърджали

Специализирани операции по охрана на обществения ред, спазване на противоепидемичните мерки и контрол по безопасността на движението са планирани на територията на ОД на МВР-Кърджали във връзка с предстоящия студентски празник. 80 полицейски служители ще бъдат включени по график в операциите. Полицейските инспектори  от РУ на МВР са ангажирани с предварителни проверки на къщи за гости, хижи и работещи хотелски комплекси за установяване на заявки за празнуване, като на собствениците се отправят предупреждения за спазване на наложеното ограничение за присъствие на не повече от 15 човека на тържества от частен характер. Преди, по време и след студентския празник ще има засилено полицейско присъствие край местата, където евентуално ще бъдат организирани тържества, а също и по основните пътни артерии в областта. С цел осигуряване на безопасно пътуване ще се осъществява строг контрол за употреба на алкохол, наркотични вещества, спазване на скоростните режими, като ще бъде включена всичката налична техника. Мерките ще се осъществяват в населените и извън населените места, в светлата и тъмната част на денонощието. От началото на 2020 година до настоящия момент на територията на областта са станали 273 пътнотранспортни произшествия, от които 94 са тежки, загиналите са 6-ма, ранените са 123-ма.

От Пътна полиция призовават водачите на МПС да спазват ЗДвП, за да стигнат  успешно и без проблеми до местата, към които пътуват.

При произшествия и необходимост от намеса на полиция и екипи на пожарните служби сигнали могат да бъдат подавани на единния европейски номер 112.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини