Пиян пенсионер катастрофира в Груево,укрива се от КАТ

Водач, употребил алкохол, е предизвикал пътно произшествие снощи в 21,20 часа в село Груево. 72-годишен управлявал „Фолксваген“ с несъобразена скорост, загубил контрол и блъснал паркиран „Опел“. Шофьорът напуснал мястото на произшествието и бил установен около 20 минути по-късно от полицаи. Тестът за алкохол отчел 1,53 промила. Водачът отказал кръвна проба за анализ. Задържан е в РУ-Момчилград. Започнато е незабавно производство. Тази нощ по пътя между Черноочене и Кърджали 18-годишен с „Опел“ се блъснал два пъти в еластична ограда вследствие на движение с несъобразена скорост. Тестът за алкохол на шофьора е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗдвП.

Незабавно производство е започнато в РУ-Джебел срещу 38-годишен за управление на автомобил след употреба на алкохол. Мъжът се движил с „Форд“ и бил проверен на ул.“Тракия“ в града снощи около 23 часа. Тестът за алкохол отчел 1,46 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Шофьорът е задържан в полицейското управление. Работата по случая продължава разследващ полицай.

723 автомобила са били проверени на територията на РУ-Крумовград за времето от 1 септември до края на месец октомври в операцията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ Акцент в проверките са били скоростните режими в районите на учебни заведения, използване на предпазни каски и колани, установяване на неправоспособни водачи, спазване предимството на пешеходците. За констатираните 615 нарушения са съставени 43 акта, 363 фиша и 209 електронни фиша по ЗдвП.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини