Футболен турнир за ветерани предстои в Ардино в памет на Никола Тодоров (Кольо Джама)

На  9 и 10 септември (събота и неделя ) на градския стадион в Ардино ще се проведе третият Международен турнир по футбол за ветерани за Купата на Ардино. Спортната надпревара се провежда под патронажа на кмета на общината Ресми Мурад.

В турнира ще вземат участие ветераните  на „Берое” от Стара Загора, „Магуса Спор“ от кипърския град Фамагуста, „Вистонида“ от гръцкият град Авдера и домакините от „Юнак”.

Тази година турнирът е в памет на един от най-добрите футболисти на местния „Юнак“ Никола Тодоров (Кольо Джама) (1940 – 2010 г.).  Той е играл с екипа на „Юнак“ в края на 60-те години на миналия век. Впоследствие активно е участвал в дейността на клуба. Водил е славният отбор на „Юнак“ през 80-те години на миналия век, когато е в Югоизточна „В“ футболна група.

Очаква се на спортната проява да дойдат легендарният треньор на „ЦСКА“ и почетен президент на ЦСКА-София Димитър Пенев, легендарният вратар на „ЦСКА“ Георги Велинов, легендата на „Левски“ Божидар Искренов (Гибона), легендата на ‚Берое“ м.с. Петко Петков.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини