Ротарианците дариха болницата в Момчилград

Многофункционален акушеро-гинекологичен стол и автоклав за стерилизация на инструменти получи Родилното отделение към общинската МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев" в Момчилград. Дарението е от местния „Ротари клуб". С новото медицинско оборудване в АГ-отделението ще се улесни работата на екипа от специалисти и ще се постигне по-добър уют за пациентите. Дарението е факт благодарение на контакта, който е установил кметът на община Момчилград Акиф Акиф с ръководството на „Ротари клуб"-Момчилград, където самият той членува от години. Средствата за дарението бяха събрани на благотворителна вечер по повод новата ротарианска година.
„От мое име и от името на целия колектив, изказвам голяма благодарност към „Ротари клуб"-Момчилград. Това е изключително дарение, благодарни сме, за това, че протягат ръка на болницата в трудни моменти", заяви директорът на МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев" д-р Младен Къров, като изрази признателност и към усилията на местната власт. Благодарствен плакет от името на МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев" и община Момчилград връчи на дарителите кметът Акиф Акиф. От своя страна президентът на „Ротари клуб"-Момчилград Дарина Зотева пожела да има повече деца и радост в домовете на момчилградчани и в града.
„Момчилградчани имат основание да се гордеят със своята болница, защото каузата за нейното оцеляване обедини много хора и организации. Изключително щастлив съм, че общите усилия вече дават плодове за гарантиране на качествено лечение на жители и гости на града", заяви кметът Акиф Акиф.
Родилното отделение в здравното заведение вече може да се похвали с добра материална база и съвременно оборудване. С дарителски средства е извършен цялостен ремонт на отделението, подменена е и остарялата апаратура. Ремонтните дейности в гинекологичното отделение бяха част от мащабна програма по подновяване на цялата база на болницата. В момента усилено се работи в операционния блок.
Тази година приключи санирането на сградата по проект за енергийна ефективност, финансиран от Международен фонд "Козлодуй", като бе направена топлоизолация, подменена бе дограмата. Модернизирана бе и отоплителната система.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини