Ръководството на болницата в Кърджали:Родилката е починала от менингит и белодробна пневмония

Ръководството на лечебното заведение съобщава, че на 10.12.2023г. в спешното отделение на МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“АД  е транспортирана жена на 26г. от екип на  ЦСМП-Кърджали в коматозно състояние и данни за мозъчен оток , бременна в седми лунарен месец. Хоспитализирана в отделението по анестезиология и интензивно лечение. Изпада в клинична смърт. След предприети спешни реанимационни действия възстановява дишане и сърдечна дейност.  Взето е решение за спешно абдоминално родоразрешение по витални индикации.  Извършено е секцио- родено е дете от женски пол с тегло 1300г. Детето е в стабилно състояние и за него се полагат всички необходими грижи в отделението по неонатология. Информирана е Държавната агенция за закрила на детето.

На 11.12.2023г. е назначена лечебно-консултатина комисия. В хода на диагностично-лечебния процес се потвърждават клиничните и параклиничните данни за гноен менингит и наличие на белодробна пневмония.Въпреки проведеното интензивно лечение и непрестанно мониториране  пациентката почива на 12.12.2023г.

Направена е патологоанатомична аутопсия.В момента тече вътрешна проверка в лечебното заведение.

Ръководството на  МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“АД   е информирало РЗИ- Кърджали , Министерство на здравеопазването  и Изпълнителна агенция „Медицински надзор“.

                                                                         Това съобщиха от Болничен пресцентър

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини