Кърджалийци, нахапани от бездомни кучета, осъдиха Общината, ще получат по три бона обезщетение

  Кърджалийци, нахапани от бездомни кучета осъдиха Общината,за това,че са пострадали от бездействието й. Според законодателството Общината отговаря за бездомните кучета на нейна територия. Районният съд в Кърджали присъди обезщетение на кърджалийката М.К.Ч и съгражданинът ни Л.К.Л. Те ще получат по 3000 лева обезщетение,което е пълният размер на исковете им.

  М.К.Ч. е нахапана на 11 април 2023 г. в парк „Арпезос Север” в близост до Пасарелката. Бездомно куче я напада в 18,30 часа, докато разговаря по мобилния си телефон. Раните са на няколко места по краката. Тя се развикала и прогонила кучето.Оказана й е помощ в Спешното отделение на болницата. Общината ще трябва да заплати и 120 лева държавна такса и 700 лева адвокатски хонорар.

  Л.К.Л. е нападнат на 21 декември 2022 г. в 12,30 часа  на алея в градинката между ул.”Металург” и хипермаркета „Кауфланд”. Нахапан е по глезена на левия крак. Кърджалийци му се притичат на помощ и прогонват бездомното куче-нападател. Оказана му е помощ в Спешното отделение на болницата.Поставена му е ваксина против бяс. Общината освен обезщетението ще трябва да заплати и 120 лв.държавна такса и 600 лв.адвокатски хонорар.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини