Сертификати за 12 ученици от Ардино по проекта „Ученически практики”

Сертификати за успешно обучение по проект „Ученически практики” получиха 12 ученици от Професионална гимназия „Хр.Смирненски” в Ардино. Те им бяха връчени от кмета на общината Ресми Мурад. „Надявам се, че тук сте придобили знания и впечатления за работата на общинската администрация, която е с много широк сектор и профил на услуги”, заяви Ресми Мурад. Той пожела на бъдещите абитуриенти успешно дипломиране и добра реализация в живота. Гост на церемонията бе и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям.
Обучението на възпитаниците на гимназията е осъществено с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Целта на проекта е учениците, участващи в него да повишат професионалните си умения. Партньор по проекта е Общинска администрация - Ардино. За провеждането на проекта от началото на ноември до края на март бе създадена отлична организация от страна на партньорите. Изработените индивидуални графици на учениците позволиха всеки от тях да премине последователно през всички отдели. При необходимост работата им бе подпомагана от наставниците инж. Кемал Алиев и главния счетоводител Фатме Хаджисеид, които наблюдаваха пряко тяхната дейност. Ежедневен контрол за изпълнението на програмата и напредъка на учениците бе осъществяван от наблюдаващите преподаватели Улвие Муталибова и инж. Стефан Златев.
Директорът на гимназията Мехмед Гюлестанов изрази своята благодарност към общинската администрация за партньорството и сътрудничеството при реализирането на проекта. „Надявам се, че младежите и девойките от нашата гимназия са имали възможност да видят на място ползата от теоретичните знания придобити в училището”, заяви Гюлестанов.
Медиха Ердинч /12-ти клас/ сподели, че всички ученици са останали доволни от тази интеракция, която им е позволила да видят колко са били сериозни в учебния процес.
Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини