БСП ще бойкотира местния парламент заради ген.Делов

На свое заседание, проведено на 24 октомври ОбС на БСП анализира създалата се през последните дни в града напрегната политическа обстановка.Тя бе провокирана от отказа на групата общински съветници от ДПС, в последния момент да подкрепят предложението за удостояване на ген. Васил Делов за почетен гражданин на Кърджали.

     ОбС на БСП в Кърджали твърдо стои зад позициите изразени от централното ръководство на БСП като остро осъжда Провокацията от страна на общинските съветници на ДПС на 21 октомври.

     Счита, че предложението на ИБ на НС на БСП   за   незабавно обявяване  на указ за присъждане посмъртно на  ген. Васил Делов с най-високото държавно отличие "Орден Стара планина с мечове" е единствения път да се покаже държавническо  отношение  към  скандалът „Кърджали”. Социалистите настояват в най-кратък срок правителството да отговори на обществените очаквания.

     Считат, че на този етап няма условия за участие на ГС на БСП в работата на Общинския съвет при така нанесения от тях удар върху държавността. Настояват  виновния за случилото се да понесе своята политическа и морална отговорност. Очакват и ясни отговори на редицата въпроси: „Кой е внесъл подписката? Кой е подготвил листовете? Кой в групата на ДПС е предложил да се гласува „Въздръжал се”.Социалистите очакват всички институции в най-кратък срок да дадат точна оценка за случилото се и с тези си действия защитят държавата и държавността.

БСП,  Кърджали

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини