60 Коран курса се провеждат в Кърджалийско,предстои национално състезание по рецитиране на свещената книга

Шестдесет Коран курса се провеждат в Кърджалийско това лято.Налага се практиката да се правят централизирани курсове,като в едно селище се концентрират ученици от съседните населени места.Такива курсове се провеждат в Бенковски,Мъглене и Звездел.Това съобщи за Кърджали Районният мюфтия Бейхан Мехмед.Включените в курсовете изучават исляма и по книгата „Моята любима религия”,издание на Главно мюфтийство.

 На 24 август в централната джамия на Кърджали ще се проведе регионално състезание по рецитиране на Корана.Районното мюфтийство в Кърджали ще бъде домакин и на националната надпревара.Тя ще се състои от 10 до 12 септември в мюсюлманското училище в Момчилград,каза още Бейхан Мехмед.

За победителите ще има таблети.

13 кандидати са се записали за хадж тази година от Кърджалийско.Те са внесли по 3000 евро за пътни,храна и подслон.Кандидатите за хаджии ще отпътуват от София на 20 август,каза още районният мюфтия.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ба
    БАЙ ИВАН
    2 0
    15:45, 18 авг 2017
    И след това няма пари за заплати.
  • 2
    На
    наблюдател
    1 0
    10:52, 19 авг 2017
    Прости хорица.не опропастявайте децата си с подобно манипулации от ислямисти,разни ходжи и т.н. Като видите на голеци -Ердоган,негови министри лидери на партии в Турция и България да пращат децата си с подобно губене на авреме и т.н. и т.н. тогава го направете и Вие с Вашите деца.не ги повреждайте зар цял живот. В това отношение помаците се правят на по-големи католици дори и от папата .фанатизъм и простотия
Последни новини