Вишнев маслен пай

Вишнев маслен пай

Необходими продукти

Начин на приготвяне

За пая може да използвате замразени плодове, но размразени предварително. Също кайсии, череши или сладко от някакви плодове, но тогава захарта може да се намали)

1. Мекото масло се разбива със захарта и ванилията до побеляване. Добавя се яйцето и брашното. В началото се работи с миксер, а после с ръце се оформя на топка тестото. Завива се в свежо фолио и се поставя в хладилник за 1 час.

2. Суровите и изчистени плодове се кипват на котлона с бадемовата есенция и вишновката. Смесва се захарта и нишестето и се прибавя към плодовете. Бърка се върху котлона за да се сгъсти сосът. Охлажда се.

2. Тестото се дели на две равни части.
Изрязва се кръг от хартия за печене по-голяма от диаметъра на тавичката. Поръсва се с малко брашно и върху нея се разточва първата топка тесто. Тестото трябва да е по-голямо от тавичката, за да се направи борд. Маслената кора се пренася във формата заедно с хартията, обръща се и се отстранява хартията. Дупчи се с вилица.

3. Изсипват се охладените вишни и се разпределят равномерно.

4. Другото тесто се разточва по същия начин и се похлупва върху плодовете. Преди да се похлупи с малка формичка, се изрязват малки кръгчета, за да може печенето добре да се изпарява. Прищипват се краищата.

5. Намазва се леко с разбит белтък и се посипва леко с кристална захар. Пече се на 180 градуса за около 25-30 мин.

Източник: gotvach.bg

Последни новини