Лазаня с кайма по оригинална рецепта

Лазаня с кайма по оригинална рецепта

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Нарязаните ситно лук, чушки чесън се запържват в широк съд в сгорещена мазнина. Добавя се каймата и се бърка, докато се раздроби. Добавя се доматения сос, доматеното пюре и соса за спагети и се разбърква добре.

Сосът се овкусява със захарта, босилека, ригана, магданоза, сол и черен пипер. Оставя се да къкри на слаб котлон за около 1 час и 30 минути.

Корите за лазаня се потапят в гореща вода за около 15 минути. В голяма купа се смесват сиренето рикота, индийското орехче, магданоза и яйцето, като се разбърква добре с лъжица.

Дълбока тавичка, в която ще се реди лазанята се намазнява леко и се залиява дъното с около 1 и 1/2 ч.ч. от соса. Нарежда се първият слой кори, леко се покрива със сос и се разпределя половината от сместа със сирене рикота.

Добавя се още малко сос и се ръси с около 1/3 от настърганата моцарела. Следват пак кори и така до изчерпване на продуктите. Накрая върху последния ред кори се завършва със соса, моцарелата и настъргания пармезан.

Покрива се тавата с алуминиево фолио и лазанята с кайма се слага да се пече за около 30 минути на 180 градуса. След това, алуминиевото фолио се маха и се запича за още около 20-25 мин.

Източник: gotvach.bg

Последни новини