Сиропирана Баница на Розички

Сиропирана Баница на Розички

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в леко топлото прясно мляко. Замесва се еластични, средно меко тесто, като се прибавят поетапно, яйцата, солта, захарта, брашното. Оформя се топка, която се поставя в купа да втаса.

Щом втаса се премесва отново и се разделя на 7-9 топки. Всяка топка разточете на кора с дебелина към 2 мм (не по-дебела) и с помощта на четка всяка кора се маже обилно с 1 пакетче разтопено масло, поръсва се обилно с натрошените ядки, малко от портокаловите корички и се подреждат една върху др.

Корите се навиват на стегнато руло и от него се режат парчета розички с дебелина около 2 см. Розичките подреждайте в намазнена тава на разстояние около 1 см една от друга.

Оставете тавата на топло, за да втаса още веднъж за 20 минути. Сложете баницата на розички да се изпече в предварително загряна на 200 градуса фурна.

Изпечената баница се оставя да изстине за 3 часа, след което се сиропира със захарния сироп, приготвен от разтопените заедно в съд на котлона 1 пакетче масло, захарта и водата. Залейте студената баница с топлия сироп и покрийте с кърпа, за да се запари.

Източник: gotvach.bg

Последни новини